Krassen voorkomen

Het is altijd beter om te zorgen dat uw mooie nieuwe vloer zo lang mogelijk in originele staat te houden , omdat een vloer een gebruiksartikel is en er op geleefd wordt, is het raadzaam de volgende raad op te volgen.

Zorg er ten allertijde voor dat er onder elk meubelstuk dat op de eiken houten vloer staat meubelvilt geplakt wordt . of het nu een kast , stoel, bank of krukje is , elk meubelstuk wat op de houten vloer staat kan krassen veroorzaken ,dat voorkom je door er goed dik meubelvilt onder te bevestigen , dit kan je plakken , er zijn ook doppen in de handel die gespijkerd of geschroefd dienen te worden.

Als u deze exemplaren bevestigd , deze graag regelmatig controleren of het vilt niet beschadigd of verdwenen is .

Mocht er onverhoopt toch nog ergens een kras ontstaan , deze direct met kleurbehoud behandelen, bij diepere krassen de leverancier raadplegen.

Vloerbescherming

Zand en vuil op de vloer werken als schuurpapier. Het dient dagelijks te worden verwijderd en u gebruik hiervoor een zachte bezem, een stofzuiger met zacht mondstuk of een stofwisser.

Zorg tevens voor goede droogloop / schoonloop– matten. Dit voorkomt inloop van vocht en vuil.

Onderhoudsmiddelen

Gebruik altijd de voorgeschreven onderhoudsmiddelen. Lees voor het gebruik van de onderhoudsmiddelen altijd eerst de aanwijzingen op de verpakkingen.

Wanneer u de vloer vochtig reinigt gebruik dan altijd een goed uitgewrongen doek.
Gebruik nooit schoonmaakmiddelen waarin ammoniak of andere chemische middelen zitten.

Neem vocht (bijvoorbeeld de inhoud van een omgevallen glas) direct op en voorkom dat lekkende bloempotten lelijke (vocht)plekken veroorzaken door er een schaal onder te plaatsen.